23/5/07

Είναι τρελοί αυτοί οι Άγγλοι!

Απόψε, μιλάω για τη βραδιά της 22ας Μαϊου (συγγνώμη, δεν έχω ιδέα πώς βάζουν διαλυτικά με τόνο), μετά τη δουλειά αποφάσισα μαζί με ένα συνάδελφο να πάμε στη πλατεία Συντάγματος για να χαζέψουμε τους Άγγλους οπαδούς της Λίβερπουλ που έχουν έρθει κατά χιλιάδες στην Αθήνα. Και όντως αυτό έγινε: χαζέψαμε... Οι άνθρωποι είναι όντως τρελοί για δέσιμο. Οι αρχές υπολογίζουν ότι έχουν έρθει περίπου 10.000 άνθρωποι χωρίς εισιτήριο με την τρελή ελπίδα ότι με κάποιο τρόπο την τελευταία στιγμή θα κατορθώσουν να βρεθούν εντός των πυλών του Ολυμπιακού Σταδίου. Όπως και να'χει όμως είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν την αγαπημένη τους ομάδα μόνη, μακριά απο τη πατρίδα τους. Έστω και απο γιγαντοθόνες στο κέντρο της Αθήνας πιστεύουν ότι το καθήκον τους θα το κάνουν και δε θα αφήσουν την ομάδα τους χωρίς την υποστήριξη που πρέπει να έχει. Φαντάζει ρομαντικό αλλά έτσι είναι 100%. Με μια μπύρα στο χέρι, έτοιμη να ανανεωθεί εν ριπή οφθαλμού με το που θα αδειάσει το ποτήρι, με τραγούδια, φωνές και τις κοιλιές τους έτοιμες να βγουν έξω από τις κόκκινες (ως επί το πλείστον) φανέλες της Λίβερπουλ οι τρελοί αυτοί Άγγλοι επιβεβαιώνουν κάθε κλισέ που ξέρουμε για αυτούς στο παραμικρό. Αλλά έχουν χάζι οι άτιμοι. Παραθέτω ως αδιάψευστο μάρτυρα βιντάκια και φωτογραφίες που τράβηξα δυστυχώς με το κινητό μου τηλέφωνο μιας και ξεχάστηκα και δε πήρα από το πρωί μαζί μου την ψηφιακή μου μηχανή. Ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη for the poor quality που θα έλεγαν και οι Liverpudlians...

Here we go!



Κάτι για ζέσταμα...



Και φωτοβολίδες στο μενού



Και η πάντα ανατριχιαστική στιγμή του "You'll never walk alone"


Εικαστική παρέμβαση άκυρου ΑΕΚτζή ανάμεσα στο πλήθος


2η φωτό παρόμοιου περιεχομένου


Κι άλλη εικαστική παρέμβαση άκυρου Ολυμπιακού (φόντο η Βουλή, γαμάτο έτσι;)


Επειδή είναι και γραφικοί, βάλανε τη μούρη του Gerard σε άγαλμα κενταύρου ή κάτι τέτοιο
(είχανε και φωτο του Gerard σε ρόλο Λεωνίδα στους "300")


Και φυσικά Άγγλοι και μπύρα πάνε μαζί, ιδού τα πειστήρια, όλη η πλατεία
είναι γεμάτη με κουτάκια μπύρας με την απαραίτητη γλίτσα να παραμονεύει σε κάθε βήμα.

Μια στιγμή, θα πείτε μερικοί. Ο τελικός θα παιχτεί απο 2 ομάδες, σωστά; Σωστά, αλλά που είναι οι Ιταλοί; Πουθενά έχω να σας πω. Εκτός του Συντάγματος έκανα και μια μικρή βόλτα σε Ζάππειο και Καλλιμάρμαρο... Άφαντοι... Άλλη νοοτροπία οι άνθρωποι. Αν και Μεσόγειοι πιο cool. Όσοι έχουν εισιτήριο θα έρθουν υποθέτω σήμερα, ημέρα του τελικού, θα τον απολαύσουν ή θα στεναχωρηθούν και μετά πάλι πίσω. Όσοι δεν έχουν εισιτήριο, γιατί να χάσουν την άνεσή τους και να φύγουν από την πανέμορφη Ιταλία τους και να τραβιούνται σε δρόμους και πλατείες; Τουλάχιστον σε εμένα αυτή η εικόνα σχηματίστηκε.

Αυτά τα ολίγα. Ίσως σήμερα, πριν τη δουλειά να περάσω από το κέντρο πάλι με την ψηφιακή μου αυτή τη φορά μπας και βρω καλύτερο υλικό.
Α! Πάραυτα πιστεύω ότι η Μίλαν θα το σηκώσει. Για να δούμε...

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Και χοπ, το πρώτο σχόλιο, έτσι να μη λες.

Δεν έχω να σχολιάσω κάτι επί του παρόντος αφού τέτοιες εκδηλώσεις με αφήνουν παγερά αδιάφορο.

Ωστόσο να αναφέρω ότι όλος ο κόσμος παίζει Μίλαν απόψε από στοιχηματικής άποψης, ενώ το δικό μου συστηματάκι μού λέει να παίξω Χ και Λίβερπουλ.

Καλή επιτυχία στις ομάδες και στους απανταχού τζογαδόρους!

Nisyrios είπε...

Χαχαχα! Κορυφαίος ο άκυρος ΑΕΚτζής!

Σαν τον τσολιά της Ελληνοφρένειας μου φάνηκε :-P