16/1/07

Το κουτί της Πανδώρας

While roaming the Internet για να το πω σε απλά Ελληνικά, ανακάλυψα το εξής site: www.pandora.com . Σε αυτό το εξαιρετικό site μπορείς να φτιάξεις το δικό σου ραδιοσταθμό με non stop μουσική και το καλύτερο, με μουσική που σου αρέσει. Κάνοντας ένα απλό, γρήγορο και το κυριότερο, δωρεάν registration συμπληρώνεις ποιοί καλλιτέχνες και συγκροτήματα σου αρέσουν και αυτομάτως η σελίδα κάνει ένα playlist με παρόμοια μουσική η οποία συνεχίζεται μέχρι το τέλος του κόσμου! Αν από αυτές τις επιλογές δε σας αρέσει κάποια μπορείτε απλά να ενημερώσετε τη μηχανή αναζήτησης και αυτή θα φροντίσει να μη τη ξαναβάλει και θα διαφοροποιήσει ελαφρά την λίστα σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που δέχτηκε. Επιτέλους, μπορώ να ακούσω μουσική που αρέσει σε εμένα και όχι γαμημένα προεπιλεγμένα playlists από τις δισκογραφικές που στέλνουν «ραβασάκια» στους ραδιοσταθμούς. Κάποια επιπλέον features του site και καθόλου αμελητέα μάλιστα, είναι η δυνατότητα εύρεσης λεπτομερειών για το συγκρότημα που ακούγεται εκείνη τη στιγμή, μια σύντομη βιογραφία, τη δισκογραφία του και άλλα καλούδια.

Επίσης, υπάρχει και standalone player για να μην ανοίγετε κάθε φορά τη σελίδα που θα τον βρείτε στην ακόλουθη διεύθυνση: http://www.cfdan.com/?ref=pb . Ακόμα μια super cool δυνατότητα είναι να ακούτε την Πανδώρα από τη media library του Winamp ακολουθώντας τις οδηγίες εδώ.

Και για να μη κατηγορηθώ για μονομερή ενημέρωση ένα ακόμα site με την ίδια λογική είναι το www.last.fm , απλά δε το έχω εξερευνήσει τόσο όσο το Pandora. Όσοι πιστοί προσέλθετε λοιπόν.

Και η απαραίτητη εικόνα για του λόγου το αληθές

2 σχόλια:

Nisyrios είπε...

Επίσης υπάρχει και το LaunchCast του Yahoo - δεν τα έχω συγκρίνει για να ξέρω ποιο είναι το καλύτερο, αλλά είναι αλήθεια ότι είναι μια υπέροχη τεχνολογία... μήπως να το προσθέσεις στην πτυχιακή σου και αυτό;;;

Compiler είπε...

Το κουτί της Πανδώρας είναι καλύτερο τελικά από το LaunchCast, εφόσον τα έχω δοκιμάσει και τα δυο. Το LaunchCast απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια για να το ρυθμίσεις και πολλές φορές παίζει άκυρα.

Δεν με ενδιαφέρει το ότι παίζει από το winamp εφόσον είναι player που δε χρησιμοποιώ, αλλά το προγραμματάκι που έφτιαξαν είναι καλό.

Τώρα όσον αφορά το free account. Υποτίθεται ότι πρέπει να βάλεις έγκυρο ταχυδρομικό κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών. Εντελώς τυχαία ότι 5-ψήφιο αριθμό βάλεις το δέχεται. Καλό Validation έγραψαν εκεί ε;