29/12/06

ΕΛΕΟΣ!!!

Μόλις είδα στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ ένα ρεπορτάζ που αναφερόταν στην επικείμενη εκτέλεση του πρώην δικτάτορα του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεϊν. Πληροφορίες αναφέρουν ό,τι είναι πιθανόν να οδηγηθεί στην αγχόνη αυτό το Σ/Κ. Φυσικά δε γινόταν να μην ασχοληθούν τα αμερικάνικα μέσα παραπληροφ… , συγγνώμη, ενημέρωσης εννοούσα, με το γεγονός. Το δίκτυο-κολοσσός CNN μάλιστα είχε ειδική εκπομπή όπου παρουσιαζόταν με κάθε λεπτομέρεια η διαδικασία απαγχονισμού ενός ανθρώπου, με γραφικά από Η/Υ, αναπαράσταση από ηθοποιούς οι οποίοι «απαγχονίζονταν» εικονικά μέσα σε κάτι μπουντρούμια και άλλα θεάρεστα. Η κορύφωση όλων αυτών ήταν όταν ένας «δημοσιογράφος» ζητούσε τη γνώμη ενός ειδικού (γιατρού υποθέτω) για το αν και πόσο θα υποφέρει ο Σαντάμ κατά τη διάρκεια της εκτέλεσής του και του ζητούσε να του δείξει τί ζημιά θα πάθει το σώμα του βρισκόμενοι μπροστά σε ένα ομοίωμα ανθρωπίνου σώματος, σαν αυτό που είχαμε στο σχολείο και χρησιμοποιούσαμε στη βιολογία με αποσπώμενα όργανα για καλύτερη εξέταση. Βέβαια όλα αυτά για τους Αμερικάνους μπορεί να φαίνονται απόλυτα φυσιολογικά μιας και τα πάντα μπορούν να μετατραπούν σε «θέαμα» και προϊόντα εκμετάλλευσης. Επίσης είναι μια κοινωνία που είναι συνηθισμένη στις εκτελέσεις με διάφορους τρόπους, οπότε δε πρέπει να τους προκαλεί και μεγάλη εντύπωση.

Ας μη ξεχνάμε όμως ό,τι τις εκπομπές αυτές τις παρακολουθούν και εκατομμύρια Μουσουλμάνων που ζουν στις λεγόμενες δυτικές κοινωνίες και σίγουρα θα τις μεταφέρουν σε συγγενείς και γνωστούς στη Μέση Ανατολή. Εγώ εκλαμβάνω αυτή τη παράσταση των αμερικάνικων καναλιών ως μια ακόμα «πρόκληση» και επίδειξη δύναμης προς το Ισλάμ. Και μάλιστα εν μέσω της υποκριτικότερης ανοησίας που έχει γίνει ποτέ, του “politically correct” εορτασμού των Χριστουγέννων, υποτίθεται για να μη προκληθεί το θρησκευτικό αίσθημα των μειονοτήτων. Ενώ η αναπαράσταση του πώς θα σπάσουμε το σβέρκο και θα αφήσουμε να κρέμεται μέχρι να πνιγεί ο πρώην ηγέτης (και παράφρον κατά συρροήν δολοφόνος αναμφίβολα), του Ιράκ είναι απόλυτα “politically correct”. Ο λαός του Ιράκ έχει υποφέρει υπό την εξουσία του δικτάτορα Σαντάμ αλλά δε ζητούσε να απαλλαχτεί από αυτόν για να έχει μια νέα καταπιεστική εξουσία πάνω από το κεφάλι του και να βλέπει τη χώρα του υπό κατοχή. Και στον υπόλοιπο Αραβικό κόσμο όπου το αίσθημα του αντί-αμερικανισμού ολοένα και αυξάνεται (γιατί άραγε;) τέτοιες προκλητικές κινήσεις των Αμερικανών μόνο χειρότερα μπορούν να κάνουν τα πράγματα. Και μετά θα έχουμε τα γεμάτα απορία πρόσωπα τους γιατί οι Άραβες τους μισούνε τόσο, και γιατί δε μας αγαπάει ο κόσμος αφού το μόνο που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να φέρουμε τη δημοκρατία σε όλο τον κόσμο. Ευγενής σκοπός αλλά μάλλον δε με πείθουν για τις αγαθές τους προθέσεις. Οι δεκάδες «ειρηνευτικές» επεμβάσεις τους σε όλο τον κόσμο προκάλεσαν χάος, εκατομμύρια νεκρούς, νέες «αμερικανοσκεπείς» δικτατορίες και φανατικούς, ικανούς να οδηγούν Jumbo Jets πάνω στις περήφανα στεκόμενες υπερμεγέθεις κατασκευές τους.

Επίδειξη πολιτιστικής υπεροχής. Θαυμάστε τους...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστός ο νεαρός, οφείλω να τον συγχαρώ δημόσια για το ήθος του, το περιεχόμενο των άρθρων του μέχρι στιγμής και κυρίως για το στιβαρό και πηγμαίο λόγο του! Πραγματικά, ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή σε μορφή blog. Άντε κι όταν θα αρθρογραφείς για τους Times (τους Λονδρέζικους) ελπίζω να μη λυγίσουν τα γραπτά σου!

Συνέχισε έτσι, μπορείς!
Jimmakos